Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku - Srbová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnotit úroveň motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku a popřípadě navrhnout řešení pro zlepšení. Pro zpracování bakalářské práce jsem zvolila podnik Josef Dráb, s.r.o., který se zabývá stavebními pracemi. Teoretická část je zaměřena na definice pojmů motivace, stimulace, zdroje motivace, motivační profil, dále pak některé teorie motivace pracovního jednání, teorie stimulace a oblasti využití jejich prostředků. V praktické části jsem se zaměřila na konkrétní dotazníkové šetření, kterým jsem se snažila zjistit, jak podnik motivuje své pracovníky. V závěru mé bakalářské práce jsou zformulovány problémy dotazníkového šetření a návrhy na případné řešení.
Motivation and stimulation of the employees in the selected company
Keywords: motivace; stimulace; pracovníci; dotazník; motivation; stimulation; employees; questionnaire