Specifické potřeby pacientů při léčbě ran negativním podtlakem - Štěpánová, Hana (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce s názvem Specifické potřeby pacientů při léčbě ran negativním podtlakem je tvořena dvěma hlavními částmi a to teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou obsaženy poznatky z výzkumů a publikací, jež se týkají problematiky hojení ran prostřednictvím lokální aplikace vakuové terapie, léčby prostřednictvím jiných metod vlhkého hojení, dopad dlouhodobě nehojící se rány na potřeby člověka a role sestry v této problematice. Praktická část diplomové práce referuje o kvantitativním výzkumu, který proběhl u 46 respondentů, kteří byli léčeni podtlakovou metodou, jinou metodou vlhkého hojení či kombinovanou formou.
Specific needs of patients during negative pressure wound therapy
Keywords: vlhké hojení ran; podtlaková terapie; akutní rána; chronická rána; bio-psycho-sociální potřeby; kompetence sestry; wet wound healing; negative pressure wound therapy; acute wound; chronic wound; bio-psycho-social needs; competencies of the nurse