Systém řízení malého podniku a opatření v době koronavirové krize - Tomášek, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou systému řízení vybraného podniku v době koronavirové krize, práce je členěna na teoretickou a praktickou část. Teoretická část bakalářské práce se skládá z šesti kapitol. První kapitola popisuje malý podnik, výhody a podpory malých podniků. Druhá kapitola se věnuje organizační struktuře, obsahuje základní typy dělení a výhody a nevýhody těchto struktur. Třetí kapitola se věnuje tématu konkurenční výhody. Čtvrtá kapitola je zaměřena na inovaci, rozdělení a marketingové inovace. Pátá kapitola teoretické části obsahuje informace o krizovém řízení. Krizové řízeni je složeno z definice, fází, průběhu krize, krizové stra-tegie a podnikové krize. Poslední kapitola se zaměřuje na popis SWOT analýzy. Praktická část práce se skládá z osmi kapitol. První dvě kapitoly charakterizují a popi-sují vybranou společnost. Třetí kapitola obsahuje organizační strukturu podniku, zde je popsána základní pracovní povinnost zaměstnanců a majitele podniku. Čtvrtá kapitola obsahuje SWOT analýzu podniku, tato analýza určuje vhodnou strategii v rámci situa-ce. Pátá kapitola se zaměřuje na aktuální strategie podniku a jejich využití v praktickém prostředí. Šestá kapitole popisuje konkurenci a základní rozmístění této konkurence. Sedmá kapitola obsahuje struktura a odpovědi na kvalitativní výzkum v podobě rozhovoru. Osmá kapitola popisuje návrhy opatření z výsledku šetření pod-niku a z výsledku rozhovoru obsahuje účinnost jednotlivých opatření a celkové zhod-nocení situace v rámci koronavirové krize.
System of leading small bussiness and measures during coronavirus crisis
Keywords: konkurence; krize; opatření řízení; competition; crisis management; measures