Domy s pečovatelskou službou z pohledu sociálního pracovníka - Vohlídalová, Eva (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je teoretického charakteru a skládá se ze dvou hlavních kapitol. V první kapitole popisuji stárnutí a stáří. Vymezuji pojmy jako je gerontologie, geriatrie, píši o periodizaci stáří a o biologickém, psychickém a sociálním stáří. V druhé kapitole bakalářské práce píši o domech s pečovatelskou službou a o roli sociálního pracovníka, který provádí sociální šetření a pracuje se seniory, kteří se rozhodli pro podání si žádosti do domu s pečovatelskou službou. Podání každé žádosti provází návštěva sociálního pracovníka v místě bydliště žadatele a je veden důkladný rozhovor, který má napomoci rozhodnutí o přijetí do domu s pečovatelskou službou.
Homes for Seniors and View of Social Worker
Keywords: stárnutí; stáří; senior; sociální pracovník; dům s pečovatelskou službou; ageing process; old age; senior; social worker; home for seniors