Význam pečovatelské služby u seniorů s duševním onemocněním (neuróza a deprese) - Dohnalová, Helena (Jihočeská univerzita, 2007)
Senioři ztrácí schopnost pohybu a sociálního kontaktu, ztráta jejich blízkých vede k velkým otřesům v psychice. A senioři ztrácí i schopnost prožívat štěstí a radost. Na sklonku svého života jsou navíc odkázáni na cizí pomoc. Šlo mi o to dokázat zda pomoc v domácnosti je pro seniory koupenou službou, nebo pečovatelé doplňují i chybějící moment v kontaktu a v komunikaci s okolním světem.
The Importance of Home Care Service in a Case of Seniors with Mental Disabilities (Neurosis and Depression)
Keywords: duševní choroba; smutek; neuróza; deprese; duchovní rozvoj; víra; senioři; sociální kontakt; komunikace; služba; pečovatel; vztahy.; mental illness; sadness; neurosis; depression; spiritual advancement; belief; seniors; social contact; communication; service; carer; relations.