Proměny školní připravenosti dětí z pohledu učitelů základní školy. - Vyskočilová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce na téma "Proměna školní připravenosti dětí z pohledu učitelů základní školy" se věnuje vývoji dítěte v období předškolního věku z hlediska vývojové psychologie. V práci jsou obsaženy definice základních pojmů souvisejících se školní připraveností, metody hodnocení školní připravenosti a možnosti zdokonalování dětí pro školu nepřipravených v oslabených oblastech. V praktické části je realizováno kvalitativní výzkumné šetření metodou polostrukturovaného a narativního rozhovoru, jejichž prostřednictvím byl zkoumán pohled učitelů na změny školní připravenosti v období uplynulých dvaceti let. Výzkumnou skupinou jsou učitelé základních škol působících na prvním stupni, s praxí v učitelské profesi minimálně dvaceti let.
A change of children's attitude towards school preparation from teacher's point of view from primary schools
Proměny školní připravenosti dětí z pohledu učitelů základní školy.
Keywords: Dítě předškolního věku; pedagogická diagnostika; školní zralost; školní připravenost.; child in pre-school age' educational diagnostic; school maturity; school preparation.