Využití kapesního počítače (PDA) - Míka, Roman (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kapesních počítačů a jejich využití. Kapesní počítač se v dnešní době stává běžnou součástí našeho života. Přesto pro mnohé z nás tento přístroj představuje mnohá tabu a nezodpovězené otázky. Jak takový přístroj vypadá, si až na malé výjimky dokáží všichni představit, ale jak ho používata v jakých situacích, již mnozí přesnější představu nemají. Právě tato skutečnost mě přivedla k myšlence na téma mé bakalářské práce. V první kapitole své bakalářské práce se zabývám historií a popisem kapesních počítačů. Druhá kapitola je věnována podrobnému popisu jednotlivých komponentů, ze kterých se kapesní počítač skládá, a vysvětluji jejich funkce. Ve třetí kapitole se zabývám softwarem těchto přístrojů. Vysvětluji různé funkce a možnosti použití těchto programů. Čtvrtou část této práce jsem věnoval GPS navigaci. Jsou zde popsány i funk-ce nejčastěji používaného softwaru. Poslední kapitola je věnována konkrétním modelovým situacím použití kapesního počítače v reálném životě. V závěru shrnuji, pro koho je vlastně kapesní počítač určen.
PDA utilization
Keywords: kapesní počítač; PDA; GPS navigace; pocket computers; PDA; GPS navigation