Vyhodnocení reprodukčních ukazatelů ve vybraném chovu ovcí - Hubená, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Primárním cílem práce bude vyhodnotit reprodukční ukazatele (procento březosti, plodnosti, počet odchovaných jehňat) ve vybraném chovu ovcí. Dalším cílem bude vyhodnotit vliv některých faktorů na reprodukční ukazatele.
Evaluation of Reproductive Performance in a Particular Breed of Sheep
Keywords: ovce; reprodukce; reprodukční ukazatele; plodnost; intenzita plodnosti; jalovost; úmrtnost jehňat; připuštěné ovce; vícečetné vrhy; sozónnost říje; dotace; šlechtění; sheep; reproduction; reproductive performance; fertility; the intensity of fertility; fertility; mortality of lambs; sheep admitted; multiple litters; seasonality heat; subsidies; breeding