Posouzení řešení pohledávek z daňového a účetního hlediska v rámci dodavatelsko odběratelských vztahů - Pešová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo posouzení pohledávek z účetního a daňového hlediska. Analyzovat pohledávky v konkrétní účetní jednotce a zjistit způsoby jejich zajištění či vymáhání po uplynutí doby splatnosti. Aplikace zákonných opravných položek a odpisů k pohledávkám v praxi, a následný vliv na základ a výši daně.
Solution of claims in terms from taxing and accounting aspect of suppliers and customers relations
Keywords: pohledávky; opravné položky k pohledávkám; odpis pohledávek; základ daně; zajištění; vymáhání; outstandings; rectifying item to outstandings; depreciation of outstandings; tax base; security of debt; debt recovery