Vývoj spotřeby mléka a mléčných produktů - Bulantová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce popisuje složení kravského mléka a uvádí nutriční význam mléka a mléčných výrobků ve výživě lidí. Práce rozděluje a definuje jednotlivé druhy mléčných výrobků. Dále se zabývá vývojem spotřeby mléka a mléčných výrobků v jednotlivých letech v České republice a Evropské unii, včetně uvedení významných negativních faktorů ovlivňujících jejich spotřebu. Zaměřuje se také na inovační směry, které se týkají nových trendů v oblasti balení.
Consumption of Milk and Dairy Products
Keywords: mléko; mléčné výrobky; výživa; spotřeba; inovace; trendy; milk; dairy products; nutrition; consumption; innovation; trends