Hodnocení integrace a její současná realizace u zrakově postižených dětí v mateřských a základních školách v Jihočeském kraji - Dufková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zaměřuje na aktuální problémy a současný stav integrace zrakově postižených v mateřských a základních školách v Jihočeském kraji. Zachycuje náročnost a specifičnost edukačního procesu, nezastupitelnost rodiny, spolupráci školy s odborníky. Práce mapuje aktuální pohled rodičů dětí s postižením, pedagogů a neposlední řadě také pozici a roli speciálně pedagogických center v procesu integrace.
Evaluation of integration of visually impaired children at nursery and elementary schools in the South Bohemian region and its current status
Keywords: Děti se zrakovým postižením; Integrace; Rodina; Vzdělávání; Visually impaired children; Integration; Family; Education