Princip bezpečného vzdáleného ovládání zařízení pomocí mobilní aplikace - Filip, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá navržením a popsáním principu zabezpečené bezdrátové komunikace sestaveného systému heterogenních zařízení s vyvinutou uživatelskou mobilní aplikací v kontextu využití v nezávislém prostředí domácí automatizace. Systém zařízení se skládá z modulárního výkonného prvku, který je realizován pomocí zařízeních od firmy Texas Instruments. Dále se skládá ze serverového prvku, který slouží pro lokální komunikaci s výkonným prvkem a pro externí komunikaci s mobilní aplikací. Mobilní aplikace disponuje základními funkcemi pro ovládání a zjišťování stavu aktivního prvku.
Principle of secure and remote control device using the mobile application
Keywords: Internet věcí; Domácí automatizace; Zabezpečená komunikace; Wi-Fi; MQTT; Raspberry Pi; Texas Instruments; Mobilní aplikace; Internet of Things; Home automation; Secure communication; Wi-Fi; MQTT; Raspberry Pi; Texas Instruments; Mobile application