VLIV NÁBOŽENSKÉHO VYZNÁNÍ NA METODY PLÁNOVÁNÍ RODIČOVSTVÍ - Hlouch, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářskou práci na téma Vliv náboženského vyznání na metody plánování rodičovství jsem si vybral hned z několika důvodů. Ale jeden z hlavních, které mě vedly k tomuto tématu je můj vlastní zájem o tuto problematiku. Sám jsem věřící katolík, a tak mě zajímalo, jak jsou na tom ostatní věřící s používáním kontracepce. V této práci jsem se zajímal o dvě náboženství, která se vyskytují v naší republice. Jedná se o věřící katolické - Římskokatolické církve a věřící protestantské - Českobratrské církve evangelické. Cílem mé práce je na příkladu výběru metod plánování rodičovství zjistit, do jaké míry se daří či nedaří jednotlivým náboženským skupinám ovlivnit své věřící v dodržování morálních hodnot a jaké postoje příslušníci těchto náboženských skupin ve svém osobním životě zaujímají.
THE INFLUENCE OF RELIGION ON METHODS OF VOLUNTARY PARENT.
Keywords: náboženství; morálka; plánování rodičovství; kontracepce; přirozené plánování rodičovství; hormonální kontracepce; religion; morality; voluntary parent; contraception; natural voluntary parent; hormonal contraception