Výtvarná hra v předškolním věku - Kočí, Veronika (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce je členěna na teoretickou a praktickou část, přičemž teoretická část obsahuje kapitoly zabývají se charakteristikou předškolního věku z pohledu vývojové psychologie, výtvarnou výchovou a jejími nástroji pro užití v předškolním vzdělávání a legislativními předpisy pro předškolní vzdělávání v České republice. Pro praktickou část jsem zvolila srovnání "výtvarného pojetí" předškoláků v souvislosti s nadcházející školní docházkou (estetické cítění, rozvoj jemné motoriky a s ní související grafomotoriky).
Art game in preschool age
Keywords: Klíčová slova: předškolní věk; přínos výtvarné výchovy v předškolním vzdělávání; přehled základní terminologie v oblasti výtvarné výchovy; výtvarné techniky používané v předškolním vzdělávání; Keywords: preschool age; the contribution of Art Education in preschool education; review of basic terminology in the area of Art Education; art techniques used in preschool