Dramatická výchova ve školním zařízení - školní družině - Šilhová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem této práce je dramatická výchova ve školní družině. V první kapitole se zabývám úvodem do dramatické výchovy. Tedy definicí a historií dramatické výchovy. Druhá kapitola popisuje současné cíle, metody a principy dramatické výchovy. V třetí kapitole práce seznamuje s osobností pedagoga a s jeho řídící rolí v dramatické výchově. Čtvrtá kapitola popisuje využití dramatické výchovy ve školní družině, školní družinu jako takovou, výběr cvičení a her, projekty ve školní družině a reflexí dramatické výchovy. V páté kapitole jsem všechny tyto poznatky aplikovala v praktické části práce na vlastním projektu ve školní družině ve Starém Plzenci.
Drama Education in Schools Afterschool Care
Keywords: dramatická výchova; principy; metody; cíle dramatické výchovy; školní družina; reflexe; pedagog; Drama education; principles; methods; targets of drama education; afterschool care; implications; teacher