Motivace k výtvarnému umění prostřednictvím výtvarných technik v pedagogice volného času - Jírová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce má dvě části - teoretickou a praktickou. V teoretické části práce jsou vysvětleny související pojmy s motivací k výtvarnému umění, jako je kreativita, představivost a fantazie, přiblížení vybraných výtvarných technik, vymezení období mladšího školního věku, objasnění pojmu pedagogika volného času a pedagog volného času. Praktickou částí je výtvarný projekt, který je složen z výtvarných činností. Výtvarný projekt je realizovaný ve školní družině s dětmi prvních a druhých tříd základní školy. Jednotlivé části projektu obsahují různé motivační prvky, je zde patrné propojení mezi jednotlivými výchovami - výtvarná, tělesná, hudební.
Visual art Motivation through Visual art Techniques in Pedagogy of Leisure Time
Keywords: Výtvarné umění; výtvarné techniky; motivace; mladší školní věk; školní družina; pedagogika volného času; výtvarný projekt.; Visual art; visual art techniques; motivation; younger pupil age; school nursery; Pedagogy of leisure time; visual art project.