Zjištění a posouzení hlukové zátěže při provozu technologické linky senážování. - Štangl, Josef (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce bylo změřit a posoudit hlukovou zátěž při provozu sklízecí linky senážování. Byl měřen hluk působící na obsluhu stroje, vnější přírodní okolí a lidská obydlí. Výsledky byly porovnány s povolenými normami.
Detection and explore the noise stress by running technology lines of haylage.
Keywords: hluk; hlukové zatížení obsluhy stroje; sklízecí linka; senáž; noise; noise load of service of machines; harvesting line; haylage