Speciální pomůcky pro žáky postižené specifickou poruchou učení na 1. stupni základní školy. - Svobodová, Olga (Jihočeská univerzita, 2007)
Teoretická část diplomové práce se zabývá historií, etilogií a diagnostikou specifických poruch učení. Okrajově naznačuje také reedukaci těchto oruch, a to především dyslexie, dysgrafie a dysortografie. Praktická část je tvořena pracovními listy k jednotlivým okruhům učiva českého jazyka ve 3.ročníku, 2.pololetí. Součástí je i metodika, která charakterizuje vytvořenou pomůcku, její použití a práci s ní při vyučování.
Special aids young learners afflicted with specific disorders of learning in elementary schools
Keywords: Specifické poruchy učení; SPU; dyslexie; dysgrafie; dysortografie; Specific disorders of learning; dyslexy; dysgraphy; dysortography