Systém ochrany obyvatelstva před povodněmi na řece Vltavě v obci Solenice - Soukupová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci se zabývám možností snížení dopadů povodní na obyvatelstvo a majetek. Povodně jsou v dnešní době stále aktuálním tématem a jejich dopady mohou být někdy hrozivé, proto považuji za důležité zabývat se touto problematikou. V práci se věnuji dopadům na obyvatelstvo zejména z hlediska stránky materiálních škod, nesmíme ovšem zapomínat ani na dopady psycho-sociální. Jsou zde popsána vybraná protipovodňová opatření a definována jejich technologie. Následně jsou uplatněna v dílčích kapitolách.
The system of protection of the population of the Solenice village against floods on the Vltava river
Keywords: povodeň; protipovodňová opatření; obec Solenice; flood; flood control; village Solenice