Zmapování dřevin rostoucí mimo les ve vybraném území a návrh výsadby - Fučík, Marek (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zmapování veškeré rozptýlené zeleně ve vybraném povodí Budského potoka. Dále zakreslení do mapy a vytvoření návrhu nové výsadby. Je to povodí nacházející se v Českokrumlovském kraji mezi obcemi Besednicí a Soběnovem. V práci jsou zaznamenány a popsány všechny prvky rozptýlené zeleně vyskytující se ve zvoleném povodí. Jsou popsány všechny útvary rozptýlené zeleně, včetně jejich druhového složení, rozlohy, funkce a zdravotního stavu.
Mapping of trees outside forests in the area, and planting proposal
Keywords: rozptýlená zeleň; mapování; dřevina; strom; krajina; sparse vegetation; mapping; woody plant; tree; landscape