Ekonomika a řízení vybraného maloobchodního řetězce - Florián, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo vyhodnocení ekonomické situace ve vybraném maloobchodním řetězci působícím na trhu České republiky. Pro tyto účely byl zvolen maloobchodní řetězec Tesco. K dosažení vytyčených cílů byla realizována detailní finanční analýza a mezipodnikové srovnávání s hlavními konkurenty tohoto řetězce.
Economics and management of selected retailer
Keywords: maloobchod; maloobchodní řetězec; finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; poměrové ukazatele; benchmarking; bonitní model; PEST analýza; retail; retail chain; financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; ratio indicators; benchmarking; value model; PEST analysis