Práce s literárním textem ve výuce německého jazyka na 2. stupni základní - Andraschková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na literární texty ve výuce německého jazyka na 2 . stupni základní školy a odpovídajících ročnících víceletých gymnázií. Podstatou práce je vymezení toho, jaké místo zaujímá literatura a práce s literárním textem v současné výuce německého jazyka ve srovnání s tím, jak tomu bylo v minulosti. Analýza výskytu literárních textů ve výuce a práce s ním je vypracována na základě učebnicových a doplňkových materiálů německého jazyka, které byly a jsou využívány na našem území.
Working with literary texts in German language teaching on the second level at the primary school
Keywords: Literární text; učebnice; výuka německého jazyka; cizojazyčná literatura ve výuce; Literary text; textbook; teaching German; foreign literature in teaching