Stavební odpady a jejich využití - Nováčková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2013)
Vzrůstající objem odpadů všeho druhu je doprovodným jevem ekonomicky rozvinuté společnosti a současně jedním z problémů ochrany životního prostředí. Je proto nezbytně nutné v zájmu trvale udržitelného rozvoje tento vzrůstající objem produkovaných odpadů legislativně regulovat a všestranně podporovat jejich recyklaci a další využití. Stavební a demoliční odpad zaujímá významný podíl z celkového objemu odpadů. Recyklace stavebních a demoličních odpadů má dvě základní pozitivní stánky. Na jedné straně výrazně omezuje množství skládkovaných odpadů a na straně druhé jsou recyklované materiály významným zdrojem druhotných surovin.
Recycling of the construction waste
Keywords: životní prostředí; trvale udržitelný rozvoj; stavební a demoliční odpad; recyklace; environment; sustainable development; construction and demolition waste; recycling