Řízení lidských zdrojů ve vybraném rodinném podniku - Růžičková, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou zformulovány především poznatky z oboru řízení lidských zdrojů se zaměřením se na rodinné podniky. Ty jsou východiskem pro praktickou část, která se zabývá analýzou současné situace v podniku orientované na řízení lidských zdrojů, návrhem zlepšení této situace. Přínosem diplomové práce je komplexní zmapování současné situace ve vybraném rodinném podniku a z něho vytvořeny vyplývající návrhy u těch personálních činností, které by bylo vhodné zdokonalit, upravit, upřesnit, popřípadě změnit.
Human Resources Management in Specific Family Business
Keywords: řízení lidských zdrojů; personalistika; rodinný podnik; rodinné podnikání; personální činnosti; generační obměna; zaměstnanecké výhody; hodnocení pracovníků; personální plán; organizační struktura; human resources management; family business; human resources activities; generational change; employees benefits; rating of employees; personal plan; organizational structure