Revitalizace městského parku na Husově náměstí v Písku - Nebesová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se ve své teoretické části zabývá významem zeleně ve městech a v sídlech, historií jejího vzniku, jejími jednotlivými formami a důležitostí pro zdravý způsob života městského obyvatelstva. Práce sleduje vliv zeleně na člověka z hlediska estetického i hygienického. Rozebírá i význam a vývoj krajiny a její ovlivnění činností člověka i zpětným vlivem krajiny a přírody na duševní a fyzické zdraví člověka. Praktická část práce se řeší revitalizaci městského historického parku, umístěného na Husově náměstí. Cílem revitalizace parku je zlepšení funkčnosti sledovaného území z hlediska ekologického, funkčního a estetického.
Revitalization of the city park on Hus Square in Písek
Keywords: Revitalizace parku; výsadba; dřeviny; záhony; půda; rostliny; řez; ošetřování dřevin; hnojení; městská zeleň; urbanismus; generel zeleně; keře; traviny; aleje; The revitalization of the Park; planting; trees; flower beds; the soil; the plants; cut; care of the trees; fertilization; urban green areas; urban planning; master plan of greenery; shrubs; grasses; the Avenue