Konkurenceschopnost vybraného podniku a její hodnocení - Karásková, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem diplomové práce bylo na základě využití postupů a metod strategického řízení zhodnotit současnou situaci a postavení společnosti AgroConsult Bohemia, s.r.o. na trhu. Pro naplnění cíle byla nejprve sestavena literární rešerše. Posléze v praktické části byly aplikované poznatky z teoretické části na konkrétní podnik. Byla využita analýza okolí, která byla rozdělena na PEST analýzu a analýzu základní charakteristiky okolí. Pro analýzu vnitřních zdrojů a schopností podniku byl vybrán audit zdrojů. Aby byl cíl práce skutečně naplněn, bylo využito ještě dotazníkového výzkumu formou telefonického šetření. Z výsledků analýz vyplynuly silné a slabé stránky podniku, příležitosti a ohrožení díky SWOT analýze. Následně byly navrženy vhodné strategie pro posílení konkurenceschopnosti dané organizace.
Competitiveness of selected company and its evaluation
Keywords: konkurenceschopnost; strategie; strategická analýza; SWOT analýza; poradenství; competitiveness; strategy; strategic analysis; SWOT analysis; consultancy