Rizikové chování středoškolské mládeže - Šabršula, Jiří (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zaměřuje na problematiku rizikového chování středoškolské mládeže. Součástí práce je zjištění výskytu rizikového chování a možných způsobů eliminace tohoto nežádoucího jevu. Práce bude kombinací kvantitativního a kvalitativního výzkumu. Za pomoci metodiků prevence na daných středních školách zjistíme připravenost škol na tento nežádoucí jev a dále pomocí dotazníkového šetření zjistíme výskyt určitých složek rizikového chování, které je totožné pro střední školu.
The risk behavior of youth in high school
Keywords: Mladiství; rodina; vrstevníci; problémové chování; záškoláctví; alkohol; drogy; kouření; šikana.; Adolescents; family; peers; problem behaviour factors; truancy; alcohol; drugs; smoking; bullying.