Uspokojování potřeb u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů - Vydrová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou uspokojování potřeb u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů. Cílem práce bylo zjistit, jak se liší jednotlivé potřeby u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů v souvislosti s délkou jejich pobytu. V jaké míře dochází k jejich uspokojování a jak se rodinní příslušníci podílí na uspokojování potřeb svých blízkých.
Satisfying the needs of long-term hospitalized patients
Keywords: potřeby; dlouhodobá hospitalizace; pacient; uspokojování potřeb; sestra; rodina; needs; long-term hospitalization; patient; satisfying needs; nurse; family