Návrh modelu tělesné přípravy a regenerace pro sprintera - Král, Radan (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá navržením modelu tělesné přípravy a regenerace pro sprintera. Cílem této práce je zpracovat problematiku tréninku sprintera a vytvořit model regenerace a kompenzace. Výsledkem práce je vytvoření kompletního obecného tréninkového cyklu sprintera během celého roku. Následně do této jednotky zahrnout komplexní regeneraci dle tréninkových období, pitný režim a výživu. Tato bakalářská práce by měla především posloužit veřejnosti, sprinterům, trenérům a jiným institucím, které se specializují na sprint v neprofesionální úrovni. Především tam se u mladých sprinterů zanedbává tréninková jednotka a hlavně komplexní regenerace.
Scheme of physical training and regeneration for sprinter.
Keywords: sprint; fyziologie člověka; komplexní regenerace; roční tréninkový plán; sprint; human physiology; comprehensive recovery; annual training plan