Využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u žen s poruchami příjmu potravy (BP je součástí širšího projektu) - Žaloudková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá využitím barevné modifikace Warteggova kresebného testu u žen s diagnózou poruch příjmu potravy. V teoretické části je podán podrobnější přehled o kresebných projektivních technikách s akcentací barevné modifikace Warteggova kresebného testu. Dále se věnuje problematice poruch příjmu potravy, jejich příčinám, projevům a možnostem terapie. V empirické části jsou zpracovány kazuistiky tří klientek doplněné o deskripci a interpretaci jejich kresebných testů. Na závěr empirické části jsou předloženy vysledované typické znaky ve zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu u žen s poruchami příjmu potravy a některá specifika práce.
The Utilization of Coloured Modification of Wartegg Drawing Test at Women with Eating Disorders
Keywords: barevná modifikace Warteggova kresebného testu; kresba; mentální anorexie; mentální bulimie; poruchy příjmu potravy; projektivní techniky; the colour modification of Wartegg Drawing Test; drawing; anorexia nervosa; bulimia nervosa; eating disorders; projective techniques