Specifikace projekce a realizace KPÚ v podhorských a horských oblastech - Mayer, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo charakterizovat specifika v projektování a realizaci plánu společných zařízení komplexních pozemkových úprav v podhorských a horských oblastech. Za tímto účelem bylo prostudováno dvacet tři projektů společných zařízení v okrese Český Krumlov a specifikovány odlišnosti v jejich zpracování oproti spíše všeobecným doporučením současné metodiky. Zároveň byly prokázány některé nedostatky ve zpracování těchto projektů. Byly předloženy nové, zcela konkrétní, praktické metodické kroky pro tvorbu plánů společných zařízení v těchto oblastech, které jednak vycházejí ze specifických podmínek podhorských a horských poloh a jednak mají předcházet stávajícím nedostatkům ve zpracovávání těchto plánů. Nakonec bylo zhodnoceno, jak se navržená opatření daří skutečně realizovat.
Land adjustment projection and realization specificity in mountainous and sub-mountainous localities.
Keywords: pozemkové úpravy; společná zařízení; ochrana přírodních zdrojů; land adjustment; common facilities; protection of natural resources