Volný čas dětí a mládeže s tělesným a kombinovaným postižením při Dětském centru ARPIDA - Candrová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce zkoumá způsob trávení volného času dětí a mládeže s tělesným a kombinovaným postižením. Teoretická část popisuje základní pojmy týkající se postižení, systému ucelené rehabilitace a volného času a zabývá se specifiky dětí s tělesným a kombinovaným postižením ve volném čase. A pochopitelně charakterizuje zařízení Dětského centra ARPIDA, ve kterém byl prováděn kvantitativní výzkum. Ke sběru dat byla použita technika dotazníku. Respondenty byli rodiče dětí navštěvující Dětské centrum ARPIDA. Praktická část mapuje způsob trávení volného času klientů DC ARPIDA, zjišťuje spokojenost rodičů s činností centra a jejich informovanost o možných mimoškolních aktivitách pro děti s postižením mimo centrum.
Free Time of Children and the Young with Physical and Combined Handicap by the ARPIDA Children Centre
Keywords: postižení; handicap; dítě s postižením; systém ucelené rehabilitace; volný čas; volný čas dětí; retardation; handicap; child with handicap; comprehensive rehabilitation system; free time; free time of children