Autorství a interpretace uměleckých děl - Bláhová, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se bude zabývat otázkou autorství z hlediska teorie interpretace uměleckých děl. Komplexně představí klíčové texty, které tematizují otázku role empirického autora a relevance jeho záměru při interpretaci uměleckého díla, bude konfrontovat jejich argumentaci a reflektovat nabízená řešení. Teoretické úvahy bude dokládat příklady z dějin umění, filmu či literatury.
Authorship and the Interpretation of Works of Art
Keywords: autorství; interpretace; empirický autor; autorský záměr; intencionální klam; autorship; interpretation; empirical author; authorial intention; intentional fallacy