Připravenost mladých lidí pro život po odchodu z domu na půli cesty - Zronková, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce s názvem "Připravenost mladých lidí pro život po odchodu z domu na půli cesty" přibližuje situaci osob, které opouštějí ústavní zařízení. Tito lidé se dostávají do nesnadné situace. Ocitají se na prahu "opravdového dospělého života" a záleží především na nich, jak si poradí. Správně vykročit a překonat toto počáteční období je pro ně velkým úkolem, který je nesnadný vzhledem k nefungujícím a narušeným socialním vztahům jejich původní rodiny. Má bakalářská práce zjišťuje, jaká opatření jsou pro tuto cílovou skupinu budována, a dále zkoumá, jak se mladí dospělí orientují v poskytovaných službách a jak sami svou situaci vnímají.
Preparedness of young people for life after leaving Halfway house