Měření rychlosti střely ve fyzikálním praktiku - Schoberová, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce se zabývá laboratorním měření rychlosti střely vzduchovky. Na základě teoretického rozboru základních pojmů balistiky jsou navrženy a odzkoušeny dvě metody měření - pomocí rotujících kotoučů a pomocí balistického kyvadla. Práce je doplněna vlastními naměřenými výsledky, vzorovým měřením a obrazovou dokumentací.
Speed meassurement of the bullet in the physics practicum
Keywords: Rychlost střely; kyvadlo; rotující kotouče; měření; protokol; balistika; střelivo; zbraně; chyby měření; Bullet velocity; pendulum; rotating discs; measurement; results; ballistics; ammunition; weapons; measurement errors.