Vývoj pohyblivého fotodetektoru pro snímání interferenčních obrazců - Kopecký, Jiří (Jihočeská univerzita, 2008)
Anotace Tato bakalářská práce se zabývá vývojem a konstrukcí pohyblivého detektoru pro snímání interferenčních obrazců. V první části se jedná o teoretický úvod do této problematiky. Dále jsou popsány různé druhy optických snímačů. V další části je popsán postup výroby detektoru a jeho jednotlivé části. Poslední část této práce obsahuje program pro pohyb detektoru a je zde uveden příklad měření detektorem.
Development of the photodetector for interferometry measurement