Senioři a jejich životní styly - Myslík, Karel (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá životními styly seniorů a je rozdělena do čtyř kapitol: Stárnutí a stáří, životní styl, služby a péče o seniory poskytované v České republice a volný čas. První kapitola popisuje stárnutí a stáří, biologické a psychologické aspekty a zdůrazňuje důležité potřeby v životě seniora. Druhá část práce popisuje životní styl a definuje, co lze pod tento pojem zařadit. Třetí část se zabývá systémem poskytovaných služeb pro seniory, a to v oblasti sociální a zdravotní. Poslední kapitola práce se věnuje volnému času a aktivitám, které jsou určené pro seniory.
Seniors and their Lifestyles
Keywords: Stárnutí a stáří; životní styl; senior; systém péče o seniory v ČR; volný čas; Aging and old age; life style; senior; the system of care for seniors in the Czech Republic; leisure time