Návrh dosadby rozptýlené zeleně v rámci komplexní pozemkové úpravy - Pilská, Nikola (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této diplomové práce je zpracovat návrh výsadby či dosadby rozptýlené zeleně v rámci komplexních pozemkových úprav, na základě průzkumu vybraného řešeného území Salačova Lhota. Na začátku diplomové práce je vysvětlena potenciální vegetace České republiky. V další kapitole je zahrnuta charakteristika rozptýlené zeleně z několika hledisek, součástí je také popis jednotlivých funkcí a členění rozptýlené zeleně. Praktická část diplomové práce zahrnuje detailní průzkum oblasti, zaznamenání jednotlivých prvků do mapy a jejich popis, jak z hlediska druhového složení, tak i zdravotního stavu. Na závěr práce je zpracován návrh rozptýlené zeleně.
The proposal for planting of scattered greenery as part of complex land adjustment
Keywords: komplexní pozemkové úpravy; plán společných zařízení; krajina; rozptýlená zeleň; strom; doprovodní zeleň; solitérní dřevina; remízek; complex land consolidation; common facilities plan; landscape; scattered greenery; tree; accompanying greenem; solitary wood; draw