Analýza síťového provozu pomocí metod data miningu s cílem detekce nestandardního chování uživatelů - Cába, Daniel (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku detekce útoků na lokální síti. Nejdříve budou vybrány a popsány některé typy útoků, následně pak budou útoky prakticky provedeny, za účelem získání dat. V další části dojde k navržení experimentů a přispůsobení dat. V hlavní části pak dojde k samotným experimentům pomocí programu rapid miner.
Analysis of network traffic using methods of data mining
Keywords: dobývání znalostí z dat; shluková analýza; útoky na LAN