Fyzioterapie u pacientů po artroskopické operaci ramenního kloubu - Skalická, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou fyzioterapie po artroskopické operaci ramenního kloubu. Pro uvedení do problematiky jsem se v úvodu teoretické části věnovala anatomii pletence horní končetiny, ramenního kloubu a biomechanice pohybu v jednotlivých rovinách. Popisuji onemocnění ramenního pletence a specifické testy, kterými lze zjistit bližší charakteristiku daných potíží. Jako cíle práce jsem zvolila zmapování onemocnění ramenního kloubu, které předchází artroskopické operaci, dále popis postupu fyzioterapie po artroskopické operaci a navržení a vytvoření cvičební jednotky pro pacienty.
Physiotherapy of patients after arthroscopic surgery of shoulder join
Keywords: artroskopie; ramenní kloub; fyzioterapie; arthroscopy; shoulder joint; physiotherapy