Rozvoj lázeňských a wellness služeb ve zvoleném hotelu - Marhounová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato předkládaná bakalářská práce se zabývá rozvojem lázeňství a wellness služeb ve vybraném podniku, konkrétně ve Wellness hotelu Diamant. Tento podnik je jedním z klíčových provozoven wellness, díky kterému se zvyšuje atraktivita Jihočeského kra-je. Práce podává návrh na doplňkové služby, které povedou ke zkvalitnění služeb sou-časných a k doplnění momentálních potřeb na trhu. Cílem práce je zanalyzovat tržní podmínky zvoleného hotelu, tj. určit jakou má pozici na trhu a jaká je jeho konkuren-ceschopnost. Dále pak zmapovat vnitřní prostředí hotelu na základě zvolených analýz. Jsou zde vyhodnocovány požadavky přímo od zákazníků, hotelových hostů i stálých členů. V práci jsou použity metody nejen historické, logické, ale také komparační s využitím statistických údajů přímo z vybraného hotelu. Dále práce charakterizuje současné vývojové trendy v oblasti hotelnictví a wellness.
DEVELOPMENT OF SPA AND WELLNESS SERVICES IN A CHOSEN HOTEL
Keywords: Wellness hotel Diamant; wellness; lázeňství; služby; rozvoj; Wellness hotel Diamant; wellness; spas; services; development