Povídky Roalda Dahla: Mezi dětským a dospělým čtenářem - Čekić, Sanida (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářské práce se zabývá analýzou a porovnáním vybraných povídek pro děti od britského spisovatele Roalda Dahla. Úvodní část je věnována autoru samému, jeho životopisu a tvorbě. V další části se budu zabývat interpretací a analýzou jednotlivých povídek a následně jejich komparací.
Roald Dahl's Short Stories: BetweenChild and Adult Reader