Využití psychologie v marketingu - Šinková, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Název této bakalářské práce je Využití psychologie v marketingu. Marketing využívá znalosti z mnoha dalších oblastí vědy. Hlavním cílem této bakalářské práce je poukázat na možnosti využití psychologie v marketingu. Pro tuto práci byla vybrána společnost, na níž byly ukázány a popsány příklady fungování v praxi. Tato práce je rozdělena na konkrétní části, které pokrývají teorii a praxi. První částí práce je literární rešerše, která je teoretickým podkladem pro praktickou část. Informace v literární rešerši jsou čerpány z odborné literatury. V úvodu praktické části je představena vybraná společnost. Následuje analýza a syntéza získaných informací. Závěrečná část práce obsahuje návrhy a upozorňuje na způsoby, jak lépe využívat znalosti o spotřebitelích a jejich chování.
Use of Psychology in Marketing
Keywords: marketing; psychologie; zákazník; komunikace; motivace; postoje; marketing; psychology; customer; communication; motivation; attitudes