Analýza spadu na podložky na dně včelího úlu - Chlubna, Marek (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá metodami strojového vidění a neuronovými sítěmi za účelem detekce a spočítání výskytu kleštíka včelího na podložce vyjmuté ze dna včelího úlu. V práci je provedena rešerše klasických metod strojového vidění vybraných pro detekci objektů a konvolučních neuronových sítí, spolu s jejich implementací. Nad klasickými metodami a neuronovými sítěmi jsou provedeny experimenty, které jsou vyhodnoceny s ohledem na možnou inspiraci výsledky pro vytvoření mobilní aplikace.
Analysis of the fallout on the pads at the bottom of the beehive
Keywords: strojové vidění; neuronové sítě; včela; roztoč; detekce; spočítání; computer vision; neural network; bee; mite; detection; counting