Senioři a životní styl - Krejnická, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Stále rostoucí procento seniorů v populaci nás všechny dříve nebo později dovede k osobnímu setkání s tématikou seniorského věku. Životní styl se prolíná všemi generacemi nevyjímaje seniorskou, avšak aktivní přístup každého ke svému zdraví je velmi aktuální. Má práce se tedy zaměřuje v teoretické části na gerontologii a životní styl obecně a praktická část poskytuje konkrétní data o životním stylu seniorů nad 75 let. Adekvátní pohybová aktivita, stravovací návyky a další doporučení v oblasti prevence mají vliv na celkový stav seniora. Získaná data odhalují problém neadekvátního složení jídelníčku a vysoké váhy.
Seniors and their lifestyle
Senioři a životní styl
Keywords: nemoc; pohyb; senior; zdraví; život; životní styl; disease; movement; senior; health; life; life style