Vladimír Putin - ruský prezident a politik - Válečková, Sonia (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem mé bakalářské práce je zmapování života Vladimíra Putina, který je současným ruským prezidentem a politikem. Začátek práce je soustředěn na období od jeho narození až po nástup na post prezidenta. V této části jsou zaznamenány jeho počáteční problémy ve škole, rozhodování o budoucnosti a jeho odhodlání a vytrvalost, které mu zajistily četné profesní postupy. V druhé části práce jsem se zaměřila na výsledky jeho dosavadní vlády v Rusku. Tyto výsledky jsem rozdělila do dvou protikladných skupin. Na jedné straně jsou negativní praktiky protlačované Kremlem, kde je jedním z hlavních témat vražda Anny Politkovské a neobjasněná smrt Alexandra Litviněnka. Na straně druhé jsou převážně ekonomické úspěchy, jež pozvedly životní úroveň ruského obyvatelstva. V samotném konci jsem se rozhodla uvést můj názor na problémy mezi Spojenými státy a Ruskou federací podložené několika články. Součástí práce jsou přílohy zahrnující fotografie Vladimíra Putina.
Vladimir Putin - Russian President and Politician
Keywords: Putin; Výbor státní bezpečnosti; biografie; politika; Ruská federace; Putin; Committee for State Security; biography; politics; Russian federation