Motorická výkonnost venkovské a městské mládeže ve věku 9 - 11 let - Rybárová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem této práce je porovnání antropometrických měření a motorické výkonnosti u dětí ve věku 9 - 11 let z měst a vesnic. Výsledky antropometrických měření a zjištěné hodnoty ve vybraných motorických testech jsou porovnány s tabulkami, které byly přepočítány na normy, standardy, s využitím desetistupňové bodovací stupnice u motorických testů. Statistická významnost zjištěných hodnot, rozdíly mezi oběma testovanými skupinami probandů je vyhodnocena t-testem.
The physical fitness of Youth (9 - 11 aged) live in the country and live in the town
Keywords: motorika; motorická výkonnost; mladší školní věk; motorický test; BMI; t-test; - motor skills; motor performance; junior school age; motor test; BMI; t-test