Genetická variabilita a fylogeografie mšice zhoubné Diuraphis noxia (Aphididae) - Sattranová, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Podařilo se udělat genetickou analýzu 433 vzorků mšice Diuraphis noxia pomocí 8 mikrosatelitních lokusů. Statistická analýza potvrdila pohlavní rozmnožování v temperátních oblastech. Byla odhalena vazebná nerovnováha z důvodu nadbytku heterozygotů. Tyto výsledky podporují teorii RNDr. Starého o invazi D. noxia na americký kontinent přes státy severní Afriky, Španělska a Francie.
Genetic variability and phylogeography of Russian wheat aphid, Diuraphis noxia (Aphididae)
Keywords: genetická variabilita; fylogeografie; mikrosatelity; Diuraphis noxia; mšice zhoubná; genetic variability; phylogeography; microsatellites; Diuraphis noxia; RWA; Russian wheat aphid