Šikana a agresivita na Základní škole Dukelská ve Strakonicích - Štér, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem diplomové práce "Šikana a agresivita na Základní škole Dukelská ve Strakonicích" je popsat nejdříve v teoretické části základní pojmy všeobecné definice šikany a agresivity, příčiny šikany a moderní formy šikany, související s následky a předcházení šikany. V druhé praktické části se pak konkrétně zaměřit a zjistit, zda je předmětná škola místem, kde je žákům ubližováno, zda jsou rozdíly mezi šikanováním a agresí chlapců a dívek, zda je škola místem, kde se mohou žáci svěřit s daným problémem, a v neposlední řadě zjistit rozdíly a shody v atmosféře obyčejných a specializovaných tříd. Výzkum na Základní škole Dukelská byl realizován v letech 2014 a 2015 a zúčastnilo se ho 20 tříd s celkovým počtem 353 žáků.
Bullying and agresion in Elementary school Dukelská in Strakonice
Keywords: Klíčová slova: šikana; agresivita; oběť; agresor; prevence; Keywords: bullying; aggressiveness; victim; aggressor; prevention