Dobrovolnictví u osob s mentálním postižením - Cejpková, Dana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá dobrovolnictvím u osob s mentálním postižením, které využívají pobytové služby zařízení pro ně určené, jako jsou týdenní stacionáře, domova pro osoby se zdravotním postižením a chráněné bydlení. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, kdy první část je teoretické zpracování tématu dobrovolnictví u osob s mentálním postižením. Část druhá nesoucí název Význam dobrovolnictví pro osoby s mentálním postižením je část praktická, kde za pomocí výzkumu jde o naplnění cíle, kterým je zjištění právě významu a přínosu dobrovolnictví pro osoby s mentálním postižením využívající pobytové služby.
Volunteer Work with the Mentally Disabled
Keywords: Dobrovolnictví; dobrovolnictví u osob s mentálním postižením; mentální postižení; osoba s mentálním postižením.; Volunteering; volunteer work with the mentally disabled; mental disability; individual with a mental disability.